Fasma
[[you need flash player]] [[click here]]
Šokoladiniai sausainiukai

Ingredientai:

255 g avižų dribsnių
125 g kvietinių miltų
45 g kviečių dribsnių
1 arbatinio šaukštelio sodos
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio druskos
225 g sviesto
185 g cukraus
170 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
285 g juodojo šokolado

Šokoladiniai sausainiukai

Gaminimo laikas:

Gaminimo laikas:

30 min. Porcijų kiekis:

Porcijų kiekis:

15-20 didelių sausainukų Vertinimas
Vertinimas: 4

Gaminimas:

Dideliame puode sumaišykite dribsnius, miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.

Su šaukštu arba su virtuviniu kombainu ištrinkite sviestą iki vienalytės masės. Įmaišykite cukrų, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų į sviestą ir maišykite apie 3 minutes, įmuškite kiaušinius ir viską ištrinkite iki vienalytės masės. Sausą mišinį sumaišykite su skystu mišiniu. Sutarkuotą juodajį šokoladą taip pat įmaišykite į masę.

Iš masės rankomis arba šaukštu formuokite rutuliukus. Juos dėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi. Šakute rutuliukus priplokite ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai gražiai paruduos.