Fasma
[[you need flash player]] [[click here]]
Šokoladiniai espreso sausainiukai

Ingredientai:

2 arbatinių šaukštelių maltos kavos
40 ml espreso kavos
140 g sviesto
180 g vanilinio cukraus
2 kiaušinių
vanilės ankšties
200 g kvietinių miltų
70 g grikių miltų (jei neturite susimalkite tiesiog grikių kruopas su virtuviniu kombainu)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g smulkinto juodo šokolado
cukraus pudros ir citrinos sulčių
 

Šokoladiniai espreso sausainiukai

Gaminimo laikas:

Gaminimo laikas:

60 Porcijų kiekis:

Porcijų kiekis:

20-25 juostelių Vertinimas
Vertinimas: 3.4

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišykite smulkintą kavą su espreso kava (jei neturite espresso kavos tiesiog naudokite stiprios kavos koncentratą).
Kitame dubenėlyje sumaišykite grikių ir kvietinius miltus bei druska ir kepimo miltelius.

Trečiajame dubenyje ištrinkite sviestą, kiaušinius, vinilės ankšties ir kavos mišinį. Gautą masę sumaišykite su miltais.
Išklokite skardą kepimo popieriumi ir gautą masę sukrėskite į skardą ir padarykite 1,5 cm lakštą (kad tešla neliptų prie rankų, masę imkite su drėgnomis rankomis).

Prieš kepdami apibarstykite viską vaniliniu cukrumi. Kepkite 170oC įkaitintoje orkaitėje, 25 minutes. 

Iškepus astvėsinkite 5 min ir supjaustykite gabaliukais. Supjaustytus sausainiukus dar kartą ikiškite į 160 oC laipsnių orkaite 10 minučių.

Sausainiukus galima papuošti šokolado drožlėmis arba smulkinto cukraus ir citrinos sulčių mase.