Fasma
[[you need flash player]] [[click here]]
Avižų ir kokosų juostelės

Ingredientai:

2 stiklinių avižų dribsnių
2 stiklinių kokoso drožlių
2 stiklinių pustų ryžių arba kukurūzų dribsnių
1 stiklinės migdolų drožlių
1 indelio sutirštinto pieno
100 g sviesto

Avižų ir kokosų juostelės

Gaminimo laikas:

Gaminimo laikas:

60 Porcijų kiekis:

Porcijų kiekis:

4 Vertinimas
Vertinimas: 3.3

Gaminimas:

Visus sausus produktus suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite.

Sutirštintą pieną su sviestu pašildykite puodelyje ir maišykite tol kol taps vientisa masė. Jei turite laiko, galima sutirštintą pieną nuolat maišant pavirti ant ugnies, kol truputį pakeis spalvą ir taps labiau karamelinis. Tada juostelės bus kietesnės, tvirčiau sustings, o jei nedarysite karamelės, bus minkštesnės, bet labiau trupės.

Pieno ir sviesto mišinį užpilkite ant sausų produktų ir gerai išmaišykite. Viskas sudrėks ir pradės lipti į krūvą. Jei naudojate ne pūstus ryžius, o kukurūzų dribsnius, juos maišydami šaukštu patraiškykite, kad sutrupėtų į mažesnius gabalėlius.

Formą, kurioje šaldysite juosteles, išklokite maistine plėvele arba sviestiniu popieriumi, taip jog kraštuose liktų tiek plėvelės arba popieriaus, kad būtų galima uždengti mišinį. Paruoštą masę suverskite į formą, gerai paspauskite, išlyginkite, uždenkite popieriaus ar plėvelės pertekliumi ir padedame į šaldytuvą nakčiai ar bent jau 4-6 valandoms.

Kai viskas sustingsta, išimkite iš formos ir supjaustykite juostelėmis arba kvadratėliais.