Fasma
[[you need flash player]] [[click here]]
Avižų sausainiai

Ingredientai:

2 stiklinių avižų dribsnių
2 stiklinių kokoso drožlių
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio cinamono
150 g sviesto
2 šaukštų medaus
1 nepilnos stiklinės cukraus
2 kiaušinių
 

Avižų sausainiai

Gaminimo laikas:

Gaminimo laikas:

30 min. Porcijų kiekis:

Porcijų kiekis:

20-30 sausainukų Vertinimas
Vertinimas: 5

Gaminimas:

Į didelį dubenį supilkite avižų dribsnius, kokoso drožles, miltus ir cinamoną.

Ištirpdinkite sviestą, sumaišykite jį pirmiausia su medumi, kad šiltas sviestas medų patirbdytų. Tada supilkite cukrų ir kiaušinius. Maišykite, kol viskas virs vienalyte mase.

Skystąją dalį užpilkite avižų, kokoso ir miltų mišiniu. Išmaišykite. Gausite tirštą, beveik minkomą tešlą. Iš jos rankomis arba šaukštu suformuokite rutuliukus. Juos dėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi. Šakute rutuliukus priplokite ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol kraštai gražiai paruduos.

Sausainiukai iškepus bus minkšti ir trapūs, bet vėsdami jie sukietės.